Красиві поради
 
Як же не розгубитися в казковому різноманітті кремів для обличчя, лосьйонів, тоніків, які обіцяють зберегти красу, повернути молодість, і купити дійсно хорошу косметику? На що в першу чергу треба звертати увагу - на яскраву ошатну упаковку, вміст баночки чи тюбика?
 
  * Перш за все при виборі того чи іншого засобу, звертайте увагу не на красиву коробку чи баночку, а на її вміст. Вартість його, за даними німецького журналу «Експерт», в дорогих косметичних засобах часом в 5 разів нижче ціни упаковки
*  Найбільш раціональна упаковка - пластмасова туба. У ній крем найкраще захищений від проникнення мікробів. Якщо ви придбали в баночці, не викидайте пластмасову або поліетиленову прокладку, яка знаходиться під кришкою. Вона грає роль своєрідного бар'єру - повітря, а разом з ним і шкідливі мікроорганізми не проникають всередину баночки.
*  Крем не повинен містити домішок, сторонніх тіл, грудочок, крупинок, кристалів. На його поверхні, а також по краях не повинно бути яскраво вираженого жовтого нальоту або виділення води.
*  Зверніть увагу, чи правильно оформлена етикетка. Згідно із законом про права споживача, вона повинна містити не тільки інформацію про обсяг продукту, термін його придатності, сертифікації, штрих-код, адресу або телефон фірми-виробника, а й обов'язково декларувати склад продукту. Іноземні фірми зобов'язані надати всю інформацію про косметику українською мовою.
*  У декларації повинні бути зазначені всі речовини, які входять до складу косметичного засобу в порядку зменшення концентрації: на першому місці компонент, що міститься в найбільшій кількості
*  Не перевантажуйте шкіру жирними кремами. Вони закупорюють пори, перекриваючи доступ кисню, не даючи шкірі дихати.
* Намагайтеся не перестаратися з використанням ретинолу (Вітамін А) - тривале його застосування позбавляє шкіру природного захисту від сонячних променів типу А, що викликають старіння шкіри.
*  Не використовуйте косметику для обличчя з сильними запахами.
*  Надмірне вживання цукру і солодкого залишає сліди на шкірі. Вона стає жирною і вкривається  прищиками.
* Наволочки слід міняти не рідше разу на тиждень, тому що нічна життєдіяльність шкіри обличчя залишає свої сліди.