Вітамін B6 або піридоксин
Відіграє величезну роль у перетворенні сірчаних амінокислот, які знаходяться в основі будови волосся.
Природні джерела:
паростки злакових, пивні дріжджі, червоне м'ясо, яйця, молоко, зелений горошок, салати, шпинат, квасоля, картопля, апельсини, перець, банани, капуста, нирки, печінка.
Вітамін А.
Його нестача позначається на роботі жирових залоз, призводить до зроговіння кератинів, внаслідок чого, вони накопичуються на порах в тих місцях, де волосся виходить з епідермісу. Повітря не доходить до шкіри голови, і на них атрофуються жирові залози. Волосся стає ламким, з тенденцією передчасного випадіння.
Природні  джерела:
вітамін A представлений у двох формах:
-  ретинол, знаходиться в м'ясних продуктах: печінка риб (особливо тріски, білого палтуса), печінка тварин (теляча, свиняча, овеча, різних птахів), молочних продуктах, яєчному жовтку;
  - бета-каротин, або «провітамін А», який вимагає переробки в організмі для трансформації в вітамін А. Здебільшого міститься в продуктах рослинного походження: морква, салат-латук, шпинат, помідори, кукурудза, круглий гарбуз, апельсини, абрикоси, дині. Причому, слід зауважити, що в сушених фруктах вміст бета-каротину вище, ніж у свіжих.